ERZURUM / KARAÇOBAN - Karaçoban İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu

Haz

Okulumuz ve pansiyonlarımı 2017 yılında yapılan denetimlerde temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan, okulumuz ve okulumuz bünyesinde bulunan Yunus Emre İlkokulu ve Abdurrahman Gazi İmam Hatip Ortaokulu Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince Okulumuz İdarecilerine Beyaz Bayrak, Beyaz Bayrak Sertifikası, Levha ve Sağlık Panoları takdim edilmiştir.

Haz

Okul Müdürümüz Ramazan DEMİR tarafından 2016-2017 Eğitim-öğretim yıl bitimi sebebiyle öğrencilerimize Yatılı Bölge Ortaokulunun bir aile olduğu, yıl içinde verilen emeklerin karşılığı ve göstergesi karne olduğu, yaz tatilini öğrencilerin nasıl geçirmesi gerektiği, tatilde bolca kitap okumaları gibi konularda tavsiyelerde bulunmuştur. 8. sınıf öğrencilerimize TEOG tercih takvimi açıklanmıştır. İyi dilek ve temennilerle tören sona ermiştir.

Tüm öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Haz

Okulumuzdan 2016-2017 Eğitim-öğretim yılında mezun olacak 8. sınıf öğrenci ve velilerine Mesleki Eğitim´in önemi, öğrenciye kazançları, öğrenci ve velilerin teşvik edilmesi amacıyla Konferans salonumuzda Okul Müdürümüz ve Rehber öğretmenlerimiz tarafından bilgilendirme semineri düzenlenmiştir.

May

Okulumuz Yıl Sonu (Bahar Şenliği) Etkinlikleri kapsamında Şiir Dinletisi, Görsel Sanatlar Sergisi, Teknoloji Tasarım Sergisi, Müzik Şöleni ve çeşitli yarışmalar yapılmıştır. Yıl Sonu Etkinliğimize İlçe Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü ve diğer protokol üyeleri katılmışlardır. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verilmiştir.

Etkinliklerde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

İlçemizde yapılan Masa Tenisi Turnuvalarında okulumuz öğrencisi Eshat TÜRKÖZ ilçe birincisi yine okulumuz öğrencilerinden Ömer Can AĞDAK isimli öğrencimiz ilçe 3. olmuştur. Öğrencilerimize ödülleri 1. olan öğrencimize ödülü Okul Müdürümüz, 3. olan öğrencimize ödülü Okul Müdürbaşyardımcımız tarafından verilmiştir.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yapılan KARDES-2 (Karaçoban Deneme Sınavı-2) sınavında birinciliği aynı puanla paylaşan Berivan GÜZELGÜL ve Erhan ARSLAN´a ödülleri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerince takdim edildi.

Mrt

Okulumuz Çok Amaçlı Salonunda Okulumuz Öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü etkinlikleri İlçe Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Mrt

Yaklaşan TEOG sınavı öncesi Okul Müdürümüz TEOG Kurs öğretmenleri ile değerlendirme, planlama çalışmaları ve 8. sınıf öğrencileriyle gruplar halinde sınav öncesi güdüleme, sınav örnekleri, başarı hikayeleri, sınavlara çalışma pratiği vb. konularda bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan KARDES (Karaçoban Deneme Sınavı) sınavında 1. olan öğrencimiz Özgür ARSLAN´a ödülü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerince takdim edildi.

Şbt

Eğitimde Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Projesi kapsamında okulumuzda oluşturulan yürütme ekibi 2. Dönem çalışmalarının planlanması ve kararlar alınması için Okul Müdürümüz başkanlığında Müdür odasında toplantı yapılmıştır.

Şbt

Okulumuz Çok Amaçlı Salonunda sahne zemini yenileme, salonun tümünün boyanması, protokol koltuklarının değişimi, ses sisteminin yenilenmesi gibi birçok alanda çalışmalarımız zaman kaybetmeden hızlıca devam etmektedir.

Ock

Okulumuz konferans salonunda tüm öğretmen, öğrenci ve personelimizin ayrıca Karaçoban ilçesi İtfaiye Teşkilatının da hazır bulunduğu salonumuzda Doğal Afetler ve özellikle de yangın ile ilgili uzman kişiler ve İtfaiye görevlilerince seminer verilmiştir.
     Seminerin akabinde okulumuz bahçesinde olası bir yangın durumunda yangın tüpünün nasıl kullanılacağı ve müdahalelerin nasıl olması gerektiği İftaiye görevlilerince öğretmen, öğrenci ve personelimize yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak öğretilmiş ve gösterilmiştir. Ayrıca okulumuz ve pansiyonlarımızda yangın tatbikatı yapılmıştır.
     Desteklerinden dolayı Karaçoban İlçe İtfaiye Teşkilatına teşekkür ederiz.

Ock

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği TBMM projesi kapsamında okulumuzda bu konuda eğitim alan okulumuz Rehber öğretmenlerince okulumuz konferans salonunda tüm öğrenci ve öğretmenlerimize Tütün Bağımlılığı Semineri verilmiştir.

Ara

Okul-Veli arasındaki iletişimi artırmak öğrenci başarısını yükseltmek, sürekli devamsız öğrencilerimizi okula kazandırmak, öğrenci sorunlarını yerinde gözlemlemek amaçlarıyla Kaymakamlık Oluru ile Okul Müdürümüz Ramazan DEMİR başkanlığında, okulumuzun tüm yönetici kadrosu ve okulumuz Rehber öğretmenlerinden oluşan Komisyon mahareti ile Yatılı Bölge Ortaokulumuza bağlı ilçemiz köylerine 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Ekim-Kasım aylarında veli ziyaretleri düzenlenmiştir. Ziyaretlerimiz sonucunda öğrenci sorunları yerinde tespit edilmiş, çözüm odaklı yöntemler geliştirilmiş, sürekli devamsız öğrencilerden okula dönüşler sağlanmıştır.

Veli ziyaretlerimiz Yatılı Bölge Ortaokulumuz´a bağlı köylere titizlikle yapılacak olup sürekli devamsız öğrencilerin kazanımı için tüm çaba ve gayretlerimiz devam edecektir.

Ara

İlçemiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıfat ÖZMEN ve Şube Müdürü Alican KELEŞ Okul Müdürümüz Ramazan DEMİR refakatinde pansiyonlarımızı ziyaret etmişlerdir.